Aquaparkok Budapesten és környékén

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Aquaparkok Budapesten és környékén

Feltöltve: 2011-07-08

Egyre népszerűbbek azok a vízi parkok, ahol nem csupán fürdőzni és napozni lehet, hanem izgalmas és felüdítő élményt is kínálnak a különböző medencék és csúszdák.

Európa egyik legnagyobb fedett vízi témaparkja az Aquaworld Budapest. A vízi élményközpontot 72 méter átmérőjű, öt emelet magasságú óriáskupola fedi. Az élményfürdő Budapest északi részén, az M0-ás Megyeri-híd pesti hídfője mellett található, zöld környezetben, mégis közel a városközponthoz. Az egyedülálló szolgáltatásokat felvonultató fürdő 17 medencéje közül 15 egész évben üzemel. Az óriás élménymedence fekvő és ülő masszázzsal, nyakzuhannyal és sodrófolyóval kényezteti a vendégeket. Külön öröm, hogy a belső medencéből eljuthatunk a télen is működő szabadtéri melegvizes medencébe. A hullámmedence és a Magyarországon egyedülálló szörfmedence a tengerparti üdülések hangulatát idézi fel.

Budapesttől mintegy 25 km-re, Dunavarsány mellett az 51-es út 29-es kilométerkőjénél található a Waterworld Park, amely a vízi sportok szerelmeseinek kínál egész napos szórakozást.
Magyarország elsőszámú, hajóvontatású vízisí központja is itt épült, náluk rendezik meg minden évben a magyar bajnokságot. Hajóik Ski Nautique 197 típusú speciális vízisí vontató hajók, 330 LE-s motorjuk miatt akár két-három síelő egy időben történő vontatására is alkalmasak. A vízisí sport gyakorlása kezdőknél két, haladóknál már egy lécen történik. A wakekboard a surfdeszka lekicsinyítésével kezdődött a 80-as években, ma már önálló sportként az egyik leglátványosabb extrém sportok közé tartozik. A wakekite még csak most debütál, a kitesurf és a wakeboard kereszteződéséből alakult ki. A kite segítségével a csónak után még látványosabb, magasabb és hosszabb ugrásokat, trükköket lehet véghezvinni. A sportok kipróbálásához felszerelést is biztosítanak. Tengerparti élményeket idéznek a banánozás, illetve a tube /fánk/ és egyéb felfújható csodák. A Waterworld Parkban a kétszemélyes, ún. ülőjetski is kipróbálható, de egy 2 km hosszú quadpályát is kialakítottak, ami versenyek megrendezésére alkalmas. A félautomata váltós járműveket 1-2 perces elméleti oktatás után bárki el tudja vezetni.

A Taksony és Bugyi közötti út 6-os kilométerkőjénél található a Rukkel-tó Vízipark, amit egy régi, rehabilitált bányató mellett alakítottak ki. A fürdőparadicsomban 13 csúszda épült, melyek közül a legérdekesebb – és csak úszni tudóknak ajánlott! – a 65 méter hosszú, kígyó kamikaze csúszda, melynek a tóba érkezik. Itt vizibiciklit, csónakot és kajakot is lehet kölcsönözni. A fövenyes, lassan mélyülő partszakaszon a legkisebbek is bátran pancsolhatnak a szülők felügyelete mellett.

Az Oázis Wellness Park Szigetszentmiklóson kamikaze és hullám csúszdákkal, 4 pályás szinkron csúszdával és egy olyan ufócsúszdával várja a csobbanásra vágyókat, amelynek a végén egy tölcsérben körbe-körbe csúszik a látogató. A sodró folyosóban a víz erejét, az óriás trambulinról leugorva - 2,5 méteres szabadesés után - a 3 méteres vízbe esve a bátorságunkat próbálhatjuk ki. A gyermekeknek külön oázist alakítottak ki a Tarzan Parkban és a Bébikertben: itt gyermekjátszótér, csúszdákkal és bugyogókkal felszerelt, fűtött gyermekmedencék várják a kicsiket.

Az Aqualand Termálfürdő Ráckevén egész évben változatos vízi élményeket kínál. Különlegessége, hogy a medencék vízéhez többnyire a „Keve gyöngye” termálkút vizét használják, így az élmények mellett annak jótékony hatását is élvezhetik a vendégek. A fedett térben úszómedence, gyermekmedence, termál élménymedence, szaunák és gőzkabin állnak rendelkezésre. A nyári szezonban a szabadtéren nyitva tartanak az óriás csúszdák (ufo, kamikaze, fekete lyuk és hullám), a termálvizes ülőmedencék, az úszómedence, a termálvizes élménymedence, a vízi bár, a sodrófolyosó, a vízi röplabda medence, a vízi csopper, a strandröplabda pályák, a pezsgőágyak, a sportpálya és a gyermekjátszótér.

Az AQUARÉNA Vízipark Mogyoródon 11,5 hektáron, gyönyörű környezetben, a Hungaroring szomszédságában található. Az M3 autópályáról a park egésze belátható, így az ide érkező vendégek már messziről megismerkedhetnek a létesítmény csúszdáival, látványosságaival.
A helyszín a vízipark számára ideális: a dombos vidék adottságait kihasználva a csúszdák nem magas acélszerkezetekre épülnek, hanem belesimulnak a domboldal lankáiba. A csúszdák néhány helyen bevágnak a föld mélyébe is, belső kiképzésük folytán ezeken a helyeken különleges látványosságok gyönyörködtetik a szemet. A kilenc medence között élménymedence, jakuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint lassan hömpölygő Lusta folyó is található.

Az esztergomi Aquasziget a Mária Valéria híd közelében létesült. A fürdőben a szolgáltatás három fő részre oszlik: élményrészlegre, wellness világra és gyógyászati egységre. Az összesen 15 000 négyzetméternyi területből 2 000 négyzetmétert tesz ki a vízfelület, a medencék egy része a fedett, a többit a szabadban építették fel.
A kilenc medence közül kettő csúszdával ellátott, kettő a gyerekeknek készült, egy hullámmedence, kettő termálvizes, egyik sportmedence. Rengeteg élményelem került a medencékbe és a szárazföldre: vízágy, vízsugaras élményelem, gejzír, barlang és gyerekeknek szóló vízvilág. Az élményfürdő külső területén élménymedence hullámmedencével, gyermekmedence épített csúszdával, pihenőmedence, úszómedence, csúszdamedence, két óriáscsúszda, két játszótér áll rendelkezésre. A belső területen élménymedencét mászófallal, gyermekmedencét, pihenőmedencét, csúszdamedencét, pezsgőmedencét, két hang-fény effektes óriáscsúszdát és infraszaunát helyeztek el. A Welness Világban négy tematikus szauna, Kneipp-taposó és váltólábfürdő, relaxációs pezsgőmedence, élményzuhanyok, exkluzív pihenőterek, fitness terem és szolárium szolgálja a nyugodt felfrissülést.