Ismét Ausztrália a világ legnépszerűbb országa

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ismét Ausztrália a világ legnépszerűbb országa

Feltöltve: 2007-11-27

Újra Ausztrália lett a legnépszerűbb ország-márka az idei Ország Márka Index (Country Brand Index - CBI) rangsora alapján.

A Weber Shandwick kommunikációs tanácsadó cég által végzett kutatás szerint újra Ausztrália lett a legnépszerűbb ország-márka az idei Ország Márka Index (Country Brand Index - CBI) rangsora alapján. Az Egyesült Államok a második helyre került, míg az Egyesült Királyság feljött a harmadik helyre. Magyarország második lett Thaiföld után a legjobb ár-érték arányt képviselő turistacélpontok rangsorában. A legnépszerűbb tíz ország között szerepel még Japán, Kanada, Franciaország, Görögország. Horvátország, Kína és az Egyesült Arab Emirátusok nyerték el az első három helyet a “feltörekvő csillagok” között, mivel az elkövetkező öt évben nagy valószínűséggel ezek lesznek a legközkedveltebb turistacélpontok.

A CBI indexet idén harmadik alkalommal állították össze egy 2600 fős, nemzetközi utazókból álló mintán végzett kutatás alapján. Az indexet a vezető nemzetközi márkaügynökség, a FutureBrand készítette el a Weber Shandwick PR ügynökség globális utazás és életvitel szakcsoportjával együttműködve. A CBI kulcsjellemzők alapján vizsgálja és rangsorolja az ország-márkákat. Az idei index egyesíti magában az ország-márkák már meglévő sorrendjét, a piaci trendeket, az utazók motivációit, valamint a turizmus, az utazás, és az ország-márkák terén megfigyelhető kihívásokat és lehetőségeket.

Vezető ország-márkák 2007-ben a CBI rangsor alapján:

1. Ausztrália
2. Egyesült Államok
3. Nagy-Britannia
4. Franciaország
5. Olaszország
6. Kanada
7. Spanyolország
8. Új-Zéland
9. Görögország
10. Japán

A pihenésre és kikapcsolódásra legideálisabb ország-márkák a Maldív-szigetek, Tahiti, Bahamák, Jamaica, Új-Zéland.

A legjobb történelmi ország-márkák: Egyiptom, Olaszország, Kína, Görögország, Franciaország.

Művészeti és kulturális szempontból legvonzóbb ország-márkák:Olaszország, Franciaország, Egyiptom, India, Nagy-Britannia.

A éjszakai szórakozásra legideálisabb ország-márkák: Spanyolország, Egyesült Államok, Brazília, Thaiföld, Szingapúr.